Noul pick-up SsangYong Musso Grand a fost lansat pentru Europa la Salonul Auto de la Geneva.

    • Un upgrade al pick-upului Musso, cu o benă lungită și capacitate de încărcare mărită.
    • Noua camionetă multifuncțională oferă performanță, versatilitate și stil
    • Construcția caroseriei de tip Quad Frame și sistemul de tracțiune 4WD fiabil oferă performanță dinamică pe teren accidentat.
    • Interior spațios pentru cinci persoane și confort superior în deplasare
    • Dotare cuprinzătoare, inclusiv un sistem infotainment avansat

Pe piața în rapidă creștere și foarte competitivă a vehiculelor SUT (sport utility truck – camionetă utilitară sport) / pick-up, noul Musso Grand este un vehicul multifuncțional extrem de competent, reflectând valorile tradiționale SsangYong – dotare cuprinzătoare și preț accesibil.

Cel mai bun producător coreean și singurul specializat pe SUV și 4×4, SsangYong s-a angajat să își reînnoiască întregul portofoliu de produse și de curând și-a întregit gama de modele SUV prin lansarea celei mai noi versiuni a modelului emblematic Rexton în 2017 și a SUT-ului Musso în 2018.

Construit pe aceeași arhitectură ca noul Rexton, Musso Grand împarte cu acesta construcția de caroserie pe șasiu pentru a furniza o camionetă extrem de rezistentă, care să ofere performanțe excelente pe teren accidentat și siguranță sporită datorită șasiului quad frame și sistemului de tracțiune integrală.

După lansarea Musso, SsangYong prezintă acum modelul pick-up cu caroserie alungită Musso Grand. Acesta are un ampatament mai lung, de 3210 mm (cu 110 mm mai lung decât modelul standard Musso), o benă mai lungă, de 1610 mm (față de 1300 mm), un volum mai mare de încărcare de 1262 litri și încărcătură utilă de până la 1062 kg, mărit de la 850 kg.

Proiectat să transporte pasageri în confort și încărcături în siguranță, vehiculul reprezintă o combinație între o cabină dublă cu 5 locuri și o benă cu o capacitate mult mai mare. Această combinație dintre camionetă utilitară sport și automobil de transport persoane înseamnă că Musso Grand este proiectat să ofere stil, performanță și confort pentru șofer și familie sau colegi și o mare flexibilitate în transportul încărcăturilor.

Musso Grand este propulsat de același motor e-XDi220 ca modelele Rexton și Musso, furnizând o putere maximă de 181 CP la 4000 rpm și cuplu maxim de 400 Nm la turații între 1400 și 2800 rpm. Este disponibil fie cu transmisie manuală cu 6 trepte, fie cu transmisie automată Aisin cu 6 trepte, asigurând performanță remarcabilă de transmisie a puterii și durabilitate.

Nivelurile de dotare sunt foarte cuprinzătoare și includ funcții de siguranță cum ar fi asistență la schimbarea benzii de circulație, alertă privind traficul în spatele automobilului și detectare a unghiului mort, pentru prevenirea accidentelor.

În interior, Musso Grand este surprinzător de bine dotat în comparație cu alte SUT și pick-upuri, oferă spațiu excelent la umeri și la picioare, iar scaunele sunt tapițate cu piele Nappa pentru lux și confort. De asemenea, este dotat cu un sistem infotainment care include un ecran HD de 9,2”, Apple CarPlay, Android Auto, oglindire wi-fi și conectivitate Bluetooth.

După debutul european de la Salonul Auto de la Geneva, în scurt timp Musso Grand va fi pus în vânzare în Europa și pe piața mondială.