Producția primului vehicul electric (VE) SsangYong numit Korando e-Motion a început în data de 14 iunie, iar lansarea în Europa este planificată pentru finalul anului 2021. Primul SUV electric din clasa compactă din Coreea de Sud, care oferă un interior spațios și confortul unei mașini de familie este așteptat în România în primăvara lui 2022.

Korando e-Motion împrumută caracteristici de design de la modelul Korando standard. Nota distinctivă a acestui model este dată de actualizările exterioare, cum ar fi o grilă frontală decupată, o bară de protecție frontală reproiectată și lămpi de ceață repoziționate. Jantele din aliaj au un nou design aerodinamic pentru a îmbunătăți debitul de aer, rezultând astfel o autonomie mai mare a bateriilor. În plus, inserțiile albastre îmbunătățesc și mai mult coeficientul ecologic al SUV-ului electric.

Sub capotă EV este probabil să furnizeze energie de la un acumulator de 61,5 kWh provenit de la LG Chem, care se așteaptă să aibă o putere de 188 CP. Raza de acțiune este de 418 km cu o viteză maximă de 153 km/h. La nivel global, e-Motion-ul Korando va rivaliza cu cei de la Hyundai Kona electric și MG ZS EV.
Următorul model electric anunțat este un SUV de mărime medie cu numele de cod J100, care urmează a fi lansat pe piață în 2022. J100 va avea un design nou, modern, de SUV autentic, puternic și sigur, cu note de stil bazate pe limbajul de design SsangYong.

Astfel, SsangYong anunță începutul unei ere verzi, axată pe soluții de mobilitate ce protejează mediul. Începând cu Korando e-Motion, compania intenționează să-și extindă gama de automobile „verzi”, cu un VE din clasa medie și un VE de tip pick-up.