Ssangyong Motor Company este cel mai vechi producător auto din Coreea de Sud, care pe parcursul celor aproape 60 de ani de existență a construit la început autobuze și autocamioane, iar apoi s-a specializat în proiectarea și producția de vehicule 4×4.

Societatea a fost înființată în anul 1954 sub numele de Ha Dong-Hwan Motor, iar din anii ’70 a început producția și vânzarea versiunii coreene a vestitelor autoturisme de teren Jeep Willy.

În anul 1988 societatea îsi schimbă numele în Ssangyong Motor Company și în același an lansează prima mașină de teren proiectată și construită în întregime în Coreea, prima generație a modelului Korando.

In anul 1993 Ssangyong începe un parteneriat strâns cu Mercedes Benz AG, în baza căruia accesează technologie avansată (în special în ce privește motorizările pe diesel și benzină respectiv transmisiile automate) și începe producția modelelor Musso bazate pe tehnologia de la Mercedes.

La mijlocul anilor 2000 Ssangyong devine lider în producția de vehicule SUV în Coreea de Sud, oferind gama variată de vehicule de teren Rexton, Kyron, Actyon și Actyon Sports, la care adăuga monovolumul Rodius, disponibil opțional cu tracțiune integrală și limuzina de lux Chairman.

Prezent și viitor

În anul 2010 Ssangyong a fost preluată de grupul Mahindra&Mahindra din India, unul din cele mai mari concerne din domeniul industriei și al serviciilor, prezent în peste 100 de țări din lume, având cca. 144.000 angajați și care va asigura suportul financiar necesar ofensivei noilor modele Ssangyong. În acest sens Ssangyong va lansa 5 modele complet noi, iar noii acționari și-au propus ca obiectiv dublarea vânzărilor ajungând la vânzarea a 300.000 de unități pe an. În 2015 a lansat un SUV de clasă B, modelul Tivoli, model ce a vândut 63,693 de unități în anul lansării devenind cel mai de succes nou model lansat al mărcii.

Sediul central al societății se află în Coreea la Pyeongtaek, în timp ce uzina de motoare se alfă în Changwon. În prezent societatea are cca 5,500 de angajați și distribuie modelele Ssangyong în 96 de țări.

Prezența în România

Noul importator exclusiv pentru Romania este Wallis Automotive Europe Ltd și care din ianuarie 2013 începe distribuția noilor produse Ssangyong în România. Construim o rețea nouă de parteneri Ssangyong în cele mai importante orașe din România unde vom prezenta clienților vehiculele de teren Ssangyong cunoscute pentru capacitățile de off-road, robustețea, încrederea și calitatea lor.